nota bergerak

jika inginkan pendapat.. ataupun nak aku jadi jurufoto korang.. email ke akunescafekausiapa@gmail.com.. sebarang pertanya.. boleh terus email aku

Monday, 30 July 2012

Pasal Laki Nak Kawin

Bila dah tiba masanya kita akan naik ke pelamin dah belajar hidup bersama.


Kitorang sebagai laki ni, bila nak kawin, takda benda lain dah yang kitorang fikir selain duit. Banyak yang nak di keluarkan. Untuk hantaran,pelamin,kenduri, peh memang memeningkan kepala aku yang dah sememangnya pening ni. Tambah-tambah jenis aku yang cepat habiskan wang.Penat kumpul berpuluh ribu, dalam masa 1 hari, wat tak tau ja kena habiskan semua duit tu.

Serius hampas betul~

Sapa ada duit, dialah berkuasa? bukan macam tu. Kau nak kawin kau perlu fikir satu lagi benda yang amatlah penting. Mampu ke kau nak jadi ketua kepada keluarga yang akan kau bina nanti? Izaty pesan pada aku, seorang lelaki yang mampu menjadi ketua adalah apabila dia berjaya selesaikan masalah dengan matang. Banyak lagi benda selain duit yang kena fikir, kau ja tak ambil kisah.

Masa kau berkawan, berkapel dan bertunang. Serius aku cakap kau akan rasa perubahan pada kekasih kau. Kau akan rasa dia lain sangat,tak macam yang kau kenal.

Serius aku tak tipu.

Kau kurangkan lah benda-benda negetif macam, yg pemarah, kurangkan lah marah tu. yang nakal, kurangkan nakal.

yang pasti, rajin-rajin la solat, doa banyak-banyak.

Dalam masa yang sama, usaha cari duit. Sbb duit tak turun dari langit. Kalau turun, dunia ni dah tak pakai duit dah, mungkin guna benda lain sebagai bayaran.
No comments: