nota bergerak

jika inginkan pendapat.. ataupun nak aku jadi jurufoto korang.. email ke akunescafekausiapa@gmail.com.. sebarang pertanya.. boleh terus email aku

Saturday, 26 January 2013

ALAM CINTA PLATONIK

Cinta platonik.. mampukah anda menahan perasaan cinta dari hadir.. Persoalan yang tiada penyelesaian


Cinta platonik.. Apa tu? Errrr... Aku pernah sebut.. Tapi haram aku tak ikut pun pantang larang dia.. Bulih makan diri kot.. So kalau kau nak ataupun teringin nak ada cinta platonik nie.. Pikir-pikirkan la.. Sebab kau mungkin akan terlebih sayang a.k.a jatuh cintan kat platonik kau tu..

Biasanya cinta platonik nie melibatkan hubungan antara seorang lelaki dan seorang perempuan.. Hubungan lebih dari sekadar seorang kawan.. Tiada unsur tarikan sexsual, hard feeling dan tak da perasaan cinta.. Ada kasih sayang je..

Aku lebih suka hubunga macam nie.. Lagipun bukan nak kawin lagi kan.. Aku nie muda lagi.. korang ja yang tua dah.. bhahahaha.. Kenapa aku suka? hubungan nie lebih mudah dan flexible dari loving couple.. Lagi pun aku boleh la nak ada girl friend ke boyfriend ke.. Tapi jangan la p gatal kasi tahu kat boy or girl kau yang kau tu ada platonik.. gila cari mampus arh..

Orang yang ada hubungan macam nie sepatutnya tak perlu ada rasa cemburu..terasa hati ke.. kecik hati ke.. Boleh main redah cakap ja.. tak de touching-touching.. tak payah merajuk.. tak payah memujuk..

Perh.. best siot...

Selalunya cinta platonik nie bermula untuk melindung sebarang keakraban di sebalik nama sahabat.. for sure tak de unsur sexsual.. Kebanyakannya tak hiraukan aspek luaran ataupun fizikal semata-mata..

Kadang-kadang cinta platonik nie di gunakan oleh seseorang untuk menyorokkan perasaan dari sesorang dengan mengistiharkan mereka sebagai platonik.. Sayang kadang-kadang mampu mengubah seseorang.. Hinggakan mereka sanggup korbankan diri sendiri..

GIRL ALWAYS SAY
I hate it when you act like I don't mean anything to you..

BOY ALWAYS SAY
I hate it when you act like you don't know you mean everything for me.. 

4 comments:

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

seorang yg pendam kan pasaan eh?

Aku Nescafe said...

mungkin jugak.. contoh.. gadis tu dah ada bf.. so di minta untuk jadi platonik.. if u more thn friend.. so lebih bnyak benda dia thu tntang gadis tu... ;)

world of patty phena said...

waa tajukkk hahaha. pina pon ada kay cintq platonik neh ;)

Aku Nescafe said...

waaaa,,.. ada jugak ye.. untung laaa...